Att ständigt misslyckas med majonnäs

Så kanske det blir idag med men jag har gett mig fan på att testa. Igen.

Grundrecept majonnäs

2 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja, t.ex. jordnötsolja
salt, ev. vitpeppar

  1. Se till att alla ingredienser är rumstempererade.
  2. Börja med att vispa ihop äggulor, vinäger och senap, antingen med mixer eller för hand.
  3. Tillsätt oljan, till en början droppvis och sedan i en jämn stråle, under kraftig vispning. Var noga med att majonnäsen tjocknar innan du har i mer olja. Äggulorna måste hinna ta hand om all olja ordentligt annars blir det bara en lös sås.
  4. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar

Tack för inspirationen Annika:

http://www.smaskens.nu/2010/05/kycklingsallad-med-inspiration-fran.html

(Inlägget kommer från min andra blogg. Numera misslyckas jag aldrig)

 

Annonser

En reaktion på ”Att ständigt misslyckas med majonnäs

  1. Ping: Rödbetsburgare | Att laga mat är att vara lite mer levande

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s