Blåmusslor


Jag glömde själv köpa persilja... men det blir onekligen godast med...
2 nätpåsar färska blåmusslor med skal
2 lökar
2 vitlöksklyftor
persilja
knappt 1 dl olja
4 dl vitt vin
(eller ta en torr rosé om bara det finns hemma i sommar)
salt
nymalen
lite kajennpeppar

Det är lite pyssel med färska musslor men det är värt allt jobb
och knackandes

Tvätta/borsta musslorna.
Eller både ock om behöv föreligger
Släng dom som har trasigt skal eller som inte vill stänga sig när
du tvättar dom.

Hetta upp oljan i en stor gryta.
Fräs lök och vitlök en liten stund.
Lägg i musslorna
Skaka och lägg på locket
Låt koka i 2 minuter ca
Slå på vinet
Koka upp och koka tills musslorna öppnat sig

Släng dom som inte öppnat sig!

Smaka av med salt och peppar. Klipp persilja över.
Servera i djupa tallrikar...
och sug upp det goda spadet med bröd.
Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s