Mycket kyckling i sommar

I sommar ska sonen ha med sig en kompis på landet. Kompisen äter inte fläsk så jag antar att vi kommer att äta en del kyckling. Perfekt! Kyckling är gott, riktigt gott. Huruvida man föredrar kycklingfilé eller lårbitar är en smaksak men jag som älskar knaprigt skinn föredrar låren. Jag äter gärna upp skinnet som andra i familjen lägger åt sidan…

Grillar man under lock så är det ingen konst att få till goda kycklingklubbor. Utan lock finns risken att skinnet blir svartare och svartare (i en kolgrill) medan köttet vid benet fortfarande är blodigt. Inte bra.

En god marinad blandar man till av det man har hemma. Undvik olja i marinader. Fundera på vad du tycker om för smaker och vispa ihop dom i en skål. prova olika marinader. Lägg kycklingbitarna i en platspåse, häll över marinaden och låt ligga under dagen.

Grilla låren under lock. Vänd dom då och då.

Ät och njut!

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s