Anka med savoykål


Stekt ankbröst med savoykål

Bryn ankbröst i smör så dom får en fint gyllene skinn
Salta och peppra
Lägg i ugnsform
Stick en termometer i ett ankbröst och kör den i ugnen i 150g
tills termometern visar 52 grader
Ta ut och låt vila inlindad i folie ca 10 minuter

Gör under tiden savoykålen

Strimla savoykål fint
Ge ett snabbt uppkok i vatten
Låt rinna av
Fräs bacon i en stekpannan
Lägg i lite extra smör och tillsätt den
avrunna savoykålen
Blanda

Mycket enkel rödvinsås:
2 msk finhackad schalottenlök
½ tsk vitpeppar korn
2 st lagerblad
1 msk tomatpuré
kalvfond
1½ dl vatten
1½ dl rödvin
1 msk balsamico

Låt allt koka ihop i en gryta,
red av med lite maizena
Häll sås över eller runt om eller servera vid sidan om!
Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s