Ostpaj med rödbetsblast

Rödbetorna behövde gallras och jag behövde få till vegetarisk mat i väntan på att dottern skulle komma. Bra kombination!

Ostpaj med filiodeg

filodegsark ca 14-16 st (jag använde ett 500g pkt)Till pensling:
150 g smörFyllning:

En stor skål med rödbetsblast eller spenat
1 pkt fetaost eller mer
1 stor förpackning  keso
4 ägg
persilja
Salt
Svartpeppar
Fräs rödbetsblasten/spenaten i lite olivolja. Salta och peppra.
Fyllning: Mosa fetaosten, blanda med keso och ägg, salta och peppra klipp ner massor av persilja.
Smörj en mellanstor långpanna, lägg i två ark filodeg. Pensla med smör. Upprepa 4 gånger. Det är bra om det hänger lite ark över kanten på formen, det viks in när fyllningen lagts i. Tryck inte. Låt det ligga luft mellan arken.Bred ut fyllningsblandningen över degarken.Vik in kanterna och lägg på två ark till i taget med penslat smör imellan. Upprepa 3-4 gånger.

Skär med vass kniv skåror över översta lagret. Avsluta med att pensla en sista gång med smör.
Sätt in i 175 grader i ca 40 minuter.
Pajen är godast när den svalnat något. Frågan är mer hur länge man kan vänta???
Funkar bra att frysa överblivna bitar och blir som ny om den värms i traditionell ugn och inte i mikron!
Annonser

2 reaktioner på ”Ostpaj med rödbetsblast

  1. Gjorde succé hos alla som blev bjudna vid grillkväll i fredags. Jag fortsätter att använda dina recept!

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s