Numera fyller jag kycklingen under skinnet innan jag ugnssteker den. t.o.m filéerna blir goda och saftiga på det sättet. Det är lite kladd och pyssel men väl värt besväret.
Mjukgör ca 150 gr smör för en kyckling – det är mycket fett men det mesta kommer att ligga på plåten när kycklingen är klar och behöver inte ätas upp med sked…
Blanda 4 st rivna vitlökar, skalet från en lime, samt 1 tsk sambal i smöret. Salta lite.
Stick in fingrarna under skinnet på kycklingen, både vid bröstet och låren och gör ”fickor” för smörblandningen.
Spritsa in smöret under skinnet och massera från utsidan in smöret så att fickorna blir fyllda.
Lägg salviablad och färsk dragon under bröstskinnet
Gnid in resten på skinnet
Bind ihop fötterna på kycklingen!
Stek i 175 grader i ca 80 minuter (om kycklingen väger ca 1.4 kg)
Melonsallad:
½ cantaloupmelon
2 st avocado
1 rödlök
Några körsbärstomater
ca 15 cm gurka
Blanda ihop
Servera med en limevinägrett
Eftersom jag hittade ett paket Haloumi i kylen så fick den steka med i kycklingspadet en kvart och lades sedan på salladen.
Gaaah, vad gott det lät!!!
Kycklingen blir fantastiskt god på det sättet!