Ugnsstekt saftig kyckling med melonsallad

Detta bildspel kräver JavaScript.

Numera fyller jag kycklingen under skinnet innan jag ugnssteker den. t.o.m filéerna blir goda och saftiga på det sättet. Det är lite kladd och pyssel men väl värt besväret.

Mjukgör ca 150 gr smör för en kyckling – det är mycket fett men det mesta kommer att ligga på plåten när kycklingen är klar och behöver inte ätas upp med sked…

Blanda 4 st rivna vitlökar, skalet från en lime,  samt 1 tsk sambal i smöret. Salta lite.

Stick in fingrarna under skinnet på kycklingen, både vid bröstet och låren och gör ”fickor” för smörblandningen.

Spritsa in smöret under skinnet och massera från utsidan in smöret så att fickorna blir fyllda.

Lägg salviablad och färsk dragon under bröstskinnet

Gnid in resten på skinnet

Bind ihop fötterna på kycklingen!

Stek i 175 grader i ca 80 minuter (om kycklingen väger ca 1.4 kg)

Melonsallad:

½ cantaloupmelon

2 st avocado

1 rödlök

Några körsbärstomater

ca 15 cm gurka

Blanda ihop

Servera med en limevinägrett

Eftersom jag hittade ett paket Haloumi i kylen så fick den steka med i kycklingspadet en kvart och lades sedan på salladen.

Annonser

2 reaktioner på ”Ugnsstekt saftig kyckling med melonsallad

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s