Cole slaw

Vi har en passion för kål i familjen. All slags kål. Vi älskar kål! I väntan på höstens goda kålrätter så blir det en del cole slaw. Perfekt med tanke på att den håller sig i kylen i många dar och att den passar till det mesta.

Skiva önskad mängd vitkål. Använd mandolin så att strimlorna blir tumma och fina.

Skiva två röda lökar

Knåda ihop vitkålen och löken en skål

Gör majonäs:

(allt rumstempererat)

1 äggula

1 tsk dijonsenap

1 tsk vitvinsvinäger

1 nypa salt

1 dl olja av sorten varmpressad rapsolja. Majonäsen ska inte ha stark olivoljesmak!

Vispa ihop äggula med senap, vinäger och salt. Tillsätt oljan droppvis och vispa tills armen domnar. Smaka av med mer salt och vitpeppar.

Blanda majonäsen med 1 liten burk creme fraiche av önskad fetthalt. Blanda i 1 tsk dijonsenap till och dra många varv med pepparkvarnen över. För lite sting brukar jag ha 1 tsk sambal i. Salta.

Blanda i röran, med händerna, i vitkålen/löken. Knåda in allt.

Smaka av. Tänk på att smakerna kommer fram bäst om några timmar. Laga gärna cole slaw på förmiddagen om den ska ätas på kvällen.

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Cole slaw

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s