Renskavspytt

 

Handlade med glädje en massa fina rotfrukter på ICA Maxi i söndags. Nu börjar en härlig säsong!

Renskavspytt:

2 pkt fryst renskav

1 butternut squash (liten)

2 st morötter

2 st palsternackor

5 st små majrovor

4 st svartrötter

2 rödlökar

200 g färsk brysselkål

Skär grönsakerna i små centimeterstora kuber. Lägg på plåt med smör/olja och stek i 225 ° i ca 15 minuer

Koka brysselkålen 5 minuter och halvera sedan huvudena.

Fräs renskav i en gjutjärnspanna i lite smör.

Blanda i resten av görnsakerna och fräs runt lite. salta och pappra.

Servera med 2 dl creme fraiche (av önskad fetthalt) blandad med 2 msk lingonsylt (rårörda) och en fint hackad chilifrukt.

Mannen konstaterade att det var det godaste han ätit på evigheter!

Annonser

2 reaktioner på ”Renskavspytt

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s