Tillbaka till 70-talet

 

Korvgryta. 70-tal. Mosig falukorv med potatis och morot i buljong i gryta. Låter inte så där jättelockande…

Men jag tänkte till och:

Kokade upp 6 dl hönsbuljong i en gryta. La i 2 skivade morötter och 4 skivade plasternackor. Lät koka 5 minuter. La i 2 grovt hackade lökar. Kokade upp. Bröt ett blomkålshuvud i mindre bitar. Slände i grytan. Kokade upp och tärnade under tiden 4 kycklingfiléer och 3 st choritzo. La dom i grytan och lät koka 10 minuter till.

Hittade en burk lätt creme fraiche i kylen som fick gör grönsakerna och kycklingen sällskap i grytan. Kokade upp. Smakade av med en rejäl bit riven pepparrot och klippt bladpersilja.

Tillbaka till 70-talet fast mustigt och gott!

Annonser

2 reaktioner på ”Tillbaka till 70-talet

  1. Visst är det konstigt att det går mode i mat. Jag tycker fortfarande om Flygande Jacob, smördegsinbakad oxfilé och plankstek trots att min hjärna vet att rätterna är otroligt ute, tycker min smak fortfarande att de är väldigt mumsiga… för att inte tala om att laga mat i lergryta som är blir alldeles underbar.

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s