Lördagsmat i gott sällskap

 Lite confiterad lax till förrätt (recept finns om du klickar på bilden) och oxfilé med rotfrukter i ugnen med hemlagad chilibea blev pricken på i!

¨

Chilibea:
2 st schalottenlök
torkad dragon som legat i 1 dl vinäger några timmar
svartpeppar 15 korn
250 g smör
2 äggulor (rumstempererade)
1 chilifrukt
vitlök 1 klyfta
Färsk dragon
Persilja – färsk så klart
Salt och peppar
Smält smöret, låt stå och sila bort det grumliga. Låt svalna.
Hacka löken, använd stjälkarna från den färska persiljan och koka ihop vinägerna med löken och persiljan och de 15 pepparkornen. Koka så att ca 1/3 blir kvar.
Sila!
Låt svalna
Vispa äggulor och vinägerreduktion. Jag struntar i vattenbad och använder en tjockbottnad kastrull och kör på mycket svag värme.
Man ska inte komplicera i onödan.
Vispa det skummigt och vispa sedan i smöret droppvis tills allt är slut.
Hacka färsk dragon, persilja, chili och pressa vitlök. Blanda i. smaka av med salt och peppar.
Till köttet serverades

Masi Brolo di Campofiorin (nr 32361)

Annonser

6 reaktioner på ”Lördagsmat i gott sällskap

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s