Kantarellrisotto

Fick ju en del kantareller av en snäll svampplockare härom veckan. Förvällde och frös ner.

Stod lite funderande när jag dödstrött kom hem efter en dag med både fotbollsmatch och innebandymatch tillsammans med sonen och tittade in i skafferiet och hittade ett paket carnaroliris. Hurra! Middagen räddad!

Risotto!

Plockade upp lite svamp från frysen. Kokade upp 1 liter buljong av en svampbuljongtärning och lite fond på flaska.

Hacka en vanlig gul lök (hade ingen schalottenlök hemma) och fräste i olja. Strimlade under tiden några skivor stekfläsk och fräste i olivolja i en annan panna.

Hittade inget vitt vin men väl lite rosé så det hällde jag på den mjuknade löken och riskornen (3 dl) som fått rosta lite i pannan. Kokade in vinet och började sakta spä med buljongen.

När riset var lagom mjukt la jag i 75g smör och rörde om. Sen åkte en näve riven parmesan in, en liten påse baby spenat som började se ledsen ut i kylen och sist kantarellerna. Blandade ihop. Drog några varv med pepparkvarnen

Fläsket som fått rinna av på hushållspapper serverades på risotton.

Gudomligt gott!

Annonser

2 reaktioner på ”Kantarellrisotto

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s