Butternutrisotto

20110929-171124.jpg
En butternutsquash på ca 600g
3 dl risottoris
1 finhackad lök
1 l kycklingbuljong
1.5 dl vitt vin
75 g smör
2dl riven parmesan
Olivolja
Pumpafrön

Gör så här:
Dela squashen i två delar, finhacka ena halva och skär den andra i tärningsstora kuber
Värm buljongen
Fräs löken glansig i oljan. Lägg i riset. Fräs lite. Lägg i hacket från squashen. Rör om och slå i vinet. Låt koka bort.
Täck riset med buljong och sänk värmen. Späd med vatten, under omrörning tills riset är al dente.

Kör squashkuberna i ugnen under tiden i lite olivolja i ca 225 grader tills dom fått färg. Rosta även lite skalade pumpafrön i en stekpanna.

När riset känns klart så ska smöret röras i. Lägg sedan i osten och rör om.

Servera med squashtärningarna och pumpafröna.

Annonser

4 reaktioner på ”Butternutrisotto

  1. Andra gången jag ser butternut på kort tid i bloggen. Vårt kök står till förfogande….. Maken kan behöva lära sig en ny sort att äta..;)

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s