Godaste butternutsquashen!

Jag fick frågan på facebook vad jag gör av denna butternutsquash som jag ständigt återkommer till och ett recept – butternutsquashrisotton finns redan här i bloggen. Den är jättegod men det godaste och enklaste är ugnsstekt.

Skala två mindre på ca 500 g st (eller en stor) med potatisskalare.

Dela i halvor på längden. Gröp ur kärnhuset med fingrarna och dela varje halva i fyra klyftor.

Lägg på smord ugnsplåt och vänd så att bitarna blir täckta av lite olivolja.

Kör i ugnen i 225 grader tills klyftorna i mjuka. Salta med flingsalt

Frs under tiden 1.5 dl skalade pumpafrön i lite olja på spisen. Salta lätt

Riv parmesan fint – absolut förbjudet att använda riven parmesan i påse – den osten har inget med parmesan att göra

Lägg klyftorna på en tallrik och strö lite parmesan över + lite rostade frön

Gott som tillbehör till tex kött eller fyllda svampar

Jag gillar även en kall dippa som man snabbt gör på creme fraiche, lite finhackad chili och rivet citronskal till!

Annonser

2 reaktioner på ”Godaste butternutsquashen!

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s