Energisallad

Detta bildspel kräver JavaScript.

Gråa dagar i november gör att kroppen behöver färgglad mat som ger inre energi.

Den här blomkålssalladen är perfekt som den är eller som tillbehör till det mesta. För finare färger funkar även den färglada blomkålen i tex orange eller lila.

Mixa ett blomkålshuvud i matberedare. Mixa ett halvt i taget så att inte det blir mosigt i botten. Resultatet ska se ut som ris ungefär.

Ta upp och lägg i skål.

Mixa snabbt en stor knippe persilja och en stor lök. Blanda det med blomkålen.

Pressa 1-2 citroner och blanda med 1.5 msk olivolja. Sallta och pappra. Häll det över blomkålen och blanda med händerna. Smaka av och se om det behövs mer citron eller krydda.

Lägg upp på fat och dekorera med pumpafrön, små körsbärstomater och granatäpple.

Annonser

2 reaktioner på ”Energisallad

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s