Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré

Ljuset på bilden lämnar mycket att önska men det är taget i skenet av stearinljus på landet…

Gör purén först:

Skala och skär ca 400 g jordärtskockor i mindre bitar. lägg i vatten med lite citronsaft i direkt efter skalning så mörknar dom inte

Koka jordärtskockan i precis så mycket vatten att det täcker. Koka dom mjuka. Värm under tiden ca 1 dl grädde. Häll vattnet av dom mjuka kockorna. Lägg i en klick smör och späd med den varma grädden till bra purékonsistens. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Stek hastigt pilgrimsmusslorna på båda sidorna.30-60 sek räcker beroende på storlek och hur kalla dom är.

Servera som en liten förrätt!

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s