Jordärtskockssoppa

som förrätt till 4 pers:

2 st schalottenlökar, finhackade
1 st vitlöksklyfta, pressad
300 g jordärtskockor
1,5 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde (av önskad fetthalt)
1 klick smör

salt & svartpeppar

Fräs löken i smöret i en gryta. Lägg i dom skalade jordärtskockorna som är skurna i mindre bitar. Häll på buljongen och vinet och grädden. Koka tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa med stavmixer.Tillsätt mer grädde om soppan är för tjock. Koka upp hastigt. Smaka av. Krydda vid behov.

Servera i en kopp och garnera med lite grönt. Jag hade även lite reducerad balsamvinäger på

Annonser

2 reaktioner på ”Jordärtskockssoppa

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s