Lammfrikadeller i tomatsås med quinoa

20120103-205909.jpg

4oo g lammfärs
2 klyftor vitlök -riven
1ägg
En skvätt vatten
1tsk salt

Blanda till en smet.

Gör tomatsås
1 hackad gul lök
3 rivna vitlöksklyftor
Fräs i lite olja
Häll i en förpackning passerade tomater + lika mycket vatten
Smaksätt med 1 dl stark aijvar + en hönsbuljongtärning

Koka ihop

Rullar färsen till små bollar med vattensköljda händer. Lägg i tomatsåsen. Låt puttra medan quinoan blir klar

Quinoa
Lägg 2 dl quinoa, torr i en kastrull. Värm tills quinoan börjar ”poppa” och lukta nötaktigt. Rör om hela tiden. Häll i 4 dl vatten och en knapp tak salt. Sänk värmen och låt koka ca 15 minuter.
Quinoan får en fantastisk smak när den poppas innan kokning!

Servera med tex kokt broccoli

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s