Fiskkakor med dippa

20120116-190411.jpg

Fiskkakor:
Mixa 400 lätt tinad torsk med 3dl kokt ris, 1 ägg, rivet skal från en lime, 1 tsk salt, lite sambal. Det blir en kladdig smet.
Klicka ut små biffar ca 16 st i stekpanna och stek i olja några minuter på varje sida.

Dippa:
Rör ihop 1/2 dl sweet chilisås, 1 msk soja, 1 msk risvinäger, 1 msk honung, 1 hackad chili, 1 pressad vitlök, 1 msk pressad lime. Blanda i mycket finhackad morot och gurka. Smaka av!

Servera med strimlad gurka med lite dippa på som dressing

Sonen, 9 år gammal, frågade nyss ”finns det mer?”
🙂

Annonser

10 reaktioner på ”Fiskkakor med dippa

  1. och så blev jag sugen på fiskefrikadeller. Danska. 🙂
    Jag la receptet i bloggen – enklast möjliga variant av dem.
    Det ser gott ut med sås och gurka – det ska jag komma ihåg!

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s