Rimmad kycklingfilé

20120118-180109.jpg
Slängde ner kycklingfiléer i en lag gjord på 1.5 dl salt, 4 msk socker och 2 liter vatten + lite krossad peppar imorse före frukosten. Ställde in i kylen.
Knappt 12 timmar senare sköljde jag filéerna och la dom i en ny gryta med 1.5 l vatten, några morötter i bitar, några lagerblad och lät dom koka i 10 minuter. Drog av plattan och lät filéerna ligga kvar under lock medan jag kokade potatis och morötter.
Ville egentligen ha pepparrotssmör till men ungarna gillar inte pepparrot så jag rörde ihop crème fraiche, örtsalt och senap till en kall sås.

Lite 70-tal över det hela va?

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s