Blomkåls”ris” med fläskkarré

20120128-154530.jpg
Som omväxling är blomkålsris gott till både fågel, fläsk och nötkött.

Bryt ett blomkålshuvud i bitar. Kör i matberedaren tills blomkålen ser ut som ris.

Lägg i glasform och kör i mikron tillsammans med ca 0,5 dl vatten. Täck med plastfolie. Kör två minuter i taget. Smaka och bestäm hur välkokt du vill ha kålen.
När den är klar blandas 1 tsk smör/olja i per portion. Ett normalstort huvud blir ca 4 portioner. Salta med flingsalt och peppar. Rör om. Klart att servera!

Annonser

4 reaktioner på ”Blomkåls”ris” med fläskkarré

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s