Risotto på matvete

Kräver lite mer tuggande…

till 4 pers:

10 stora champinjoner

3 dl matvete

2 schalottenlökar

1 kinesisk vitlök

1 l hönsbuljong

2 dl vitt vin

1 paket bacon

en bit parmesam

några nävar ruccola

Värm hönsbuljong i en kastrull.

Skiva och fräs svampen,  i lite olja, i en stekpanna tills den mjuknat. Ta upp från pannan och ställ åt sidan. Fräs, löken i lite olja – den ska inte få färg! Lägg i matvetet och fräs en stund. Häll på vinet och låt det fräsa bort. Häll på buljongen, en skopa i taget och låt koka in. Gör så tills matvetet mjuknat. Jag tror att jag använde ca 7 dl buljong.

Fräs under tiden baconet, i strimlor, i en annan panna. Riv parmesan (inte färdigriven i påse!) så att den är klar att använda.

När matvetet är mjukt rörs parmesanen i. Låt smälta. Lägg i några nävar ruccola och rör om. Smaka av. salta och peppra om det behövs. Servera med baconet!

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s