Puntarella

Med grönsakslådan, från Årstiderna, kom det en Puntarella. Aldrig provat! Smakade och konstaterade att det var en besk sallad.

Hittade ett recept från Årstiderna och gjorde enligt följande:

Tog bort alla yttre blad och la i en påse i kylen för senare användning. Skivade resten av huvudet fint och la i kallt vatten medan jag gick på sonens vernissage.

Kom hem och lät salladen rinna av i durkslag.

Finhackade två st ansjovis mycket fint och blandade i en skål finriven vitlök, ansjovisen, lite citronskal, en msk rödvinsvinärger och två msk olivolja. Smakade av och saltade lite och la i några nypor chiliflakes.

Hällde dressingen på salladen och det blev ju jättegott! Nästa gång får det bli en hel måltid med lite stekt tärnat fläsk på.

Annonser

2 reaktioner på ”Puntarella

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s