Torskrygg med thaismak

20120216-200342.jpg

6 port
2 pkt fryst torskrygg à 360g
1 burk kokosmjölk (jag körde light)
1 hönsbuljong
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk sambal
1 kinesisk vitlök – riven
1 lime
Salt

Fräs torsken lätt i en teflonpanna i lite olja. Salta bitarna.
Vispa under tiden ihop de andra ingredienserna – utom limen. Häll vätskan i pannan. Koka upp och slå av värmen men låt pannan stå kvar. Riv limeskal och pressa i saften från en halv lime. Smaka av såsen.

Låt stå på plattan i eftervärme tills fisken är precis genomstekt.

Servera med önskad rissort. Jag körde fullkornsris.

Servera med en färgglad sallad eller blanda hackad paprika och gurka i riset

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s