Vitkål

20120222-210709.jpg
Skär ett spetskålshuvud i sex klyftor. Lägg i ugnssäker form. Halvera 6 st skalade schalottenlökar och lägg i formen. Häll i 1 dl vatten och en klick smör. Lägg på lite flingsalt. Lägg folie över formen och gör det tätt.

Ställ in i ugnen i 175 grader i 1 tim

Smält under tiden 50 g smör + 0.5 dl olivolja i en stekpanna. Fräs 4 hackade vitlöksklyftor, 4 hackade sardeller, en hackad chilifrukt i fettet. Kolla så att vitlöken inte bränns!
Riv ner skalet av en citron, rör om. Smaka av med saften från citronen.

Häll blandningen över vitkålen vid servering

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s