Kycklingfärs med risnudlar i salladsblad

20120301-182504.jpg
5 vitlöksklyftor
400 g kycklingfärs
2 msk asiatisk fisksås
1 msk farinsocker
2 st lime (1 till nudelsalladen)
1 bit färsk ingefära
4 röda chilipeppar
1 kruka koriander
1 förpackning sugarsnaps – färska
200 g risnudlar
2 st squash
isbergssallad

Hacka vitlöken fint och fräs någon minut i olja, tillsätt kycklingfärs och stek igenom.
Rör ihop fisksås, socker, saften av 1 lime, riven och pressad ingefära, finhackad chili

Tillsätt såsen till kycklingfräset. Koka ihop. Smaka av med salt, rivet limeskal och ev socker – om det behövs

Dra av plattan.

Blanda i finstrimlade sugarsnaps och en halv kruka hackad koriander.

Ställt åt sidan och gör under tiden nudelsalladen.

Strimla 2 st zucchini med potatisskalare men inte kärnhuset. Blanda med ett par teskedar salt och låt dra en stund i ett durkslag. Lägg i en skål. Hacka en näve färsk koriander grovt och blanda ihop med zucchinin samt pressa över saften av en halv lime. Blanda även ner finstrimlade sugarsnaps.

Koka risnudlarna efter anvisningar, skölj i kallt vatten tillsätt lite olja och sära på nudlarna. Blanda med grönsakerna. Smaka av med salt.

Servera salladen plus färsen i blad från isbergssallad

Annonser

2 reaktioner på ”Kycklingfärs med risnudlar i salladsblad

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s