Inlagd ostronskivling

20120311-151901.jpg500 g ostronskivling
1/2 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 lagerblad

Marinad
1/2 dl vitvinsvinäger (jag tog dragonvinäger eftersom jag glömde köpa dragon)
2 dl olivolja
1 krm salt
1 liten röd chilipeppar
2 kvistar färsk dragon

Gör så här
Ansa svampen och skär i mindre bitar. Lägg svampen i en kastrull häll i vatten, vinäger, salt och ett smulat lagerblad. Koka upp och sjud 3-4 min under lock.
Häll upp svampen i ett durkslag och låt den rinna av och svalna. Lägg svampen i en glasburk.

Marinad: Blanda vinäger, olja och salt. Dela chilin och strimla den. Blanda i oljan tillsammans med bladen från dragonkvisten.

Häll marinaden över svampen. Sätt på ett lock och ställ svampen kallt ett par dagar. Skaka burken ett par gånger varje dag. Låt stå tre dagar.

Ät som tillbehör och njut!

20120311-152518.jpg

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s