Fiskfärsbiffar med kall citronröra

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 pkt fryst sej (tinad)
2 ägg
ca 1,5 dl laga lätt (vanlig grädde funkar bra det med)
4 msk potatismjöl
salt
vitpeppar
dill

Mixa fisk, ägg, salt, peppar och potatismjöl. Ska bli en ganska lös färs. Tillsätt mer grädde om den verkar för fast. Blanda ner finklippt dill.
Gör små biffar (ca 12 st) med blöda händer och lägg direkt i stekpannan. Bryn på båda sidor och flytta över på ett ugnsfast fat.
När alla biffar är stekta så gräddas biffarna klart i 100 gradig ugn tills dom är genomgräddade.

Gör under tiden röran:

Röra:
1.5 dl rysk yoghurt (creme fraiche av önskat fetthalt funkar bra det med)
rivet skal från en citron
½ tsk honung
salt
vitpeppar

Servera med tex kokt potatis och smörslungad savoykål

Annonser

6 reaktioner på ”Fiskfärsbiffar med kall citronröra

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s