Blomkål som tillbehör till maten

20120506-144809.jpg

20120506-144816.jpg

20120506-144822.jpg

20120506-144828.jpg

20120506-144834.jpg

20120506-144840.jpg

20120506-144847.jpg
Istället för ris, bulghur, couscous så passar mixad blomkål bra.
Dela ett huvud i mindre bitar och kör i matberedaren
Fräs i en msk olja i stekpannan. Jag fräste ett huvud med saffran och chiliflakes och det andra med soltorkade tomater. Späd ned ca 1.5 dl buljong eller vatten plus salt.
Låt det bli aningen mjukare utan att bli mosigt.
Smaka av och krydda efter önskemål.
Jag fryser i hälften i plastpåsar och tar upp till veckans middagar!

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s