Lax med bönor

Ursprungsreceptet kommer nog från Jamie Olivers första kokbok men jag använder torkade oliver istället för sardeller som sälta. Igår gjorde jag det iallafall 😉

Ta fram en ugnsplåt. Smörj lite. Lägg i en urbenad laxsida.

Häll ut ett pakt frysta gröna bönor på andra sidan. Lägg på små körsbärstomater och rejält med torkade svarta oliver.

Häll lite olja över och flingsalta lite och ställ sedan in i ugnen på  200 grader i ca 20 minuter. Kolla för det beror på hur tjock laxbiten är. Denna var rejäl!

Smält under tiden 150 gram smör i en gryta. Låt inte det brynas. Ställ åt sidan.

Vispa i en annan kastrull (inte aluminium för då blir allt grönt!) ihop två äggulor, 3 msk vatten och 2 tsk pressad citron.

Värm sakta upp äggblandningen (jag struntar i vattenbad och ser till att plattan inte blir för varm istället) vispa till den tjocknat lite. Börja då hälla i smöret i en fins stråla under kraftig vispning på låg värme. Se till att äggblandningen hinner blanda sig med oljan innan du häller på mer. Använd inte bottensatsen av smöret.

Salta och vitpeppra, smaka och och pressa i mer citron om det behövs.

Servera såsen till laxen.

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s