Svamprisotto

20120715-193725.jpg
Jag fick lite kantareller av exets mamma och det gav mig tanken att laga en enkel svamprisotto med tanke på att allt fanns hemma.

Jag började att koka upp 1.3 dl vatten i vattenkokarem. Löste upp två förpackningar buljong i den och hällde över i en gryta på spisen som fick stå på lite underhållsvärme

Rensade och hackade kantarellerna. La till 10 champinjoner som såg lite torra ut i kylen.

La i en stor klick smör i teflonpannan och fräste svampen och en hackad färsklök i knappa 10 minuter.

La i 3.5 dl aborioris och lät fräsa med till riset blivit blankt och fint.

Hällde i ca 1.5 dl överblivet vitt vin från kylen. Lät det koka in.

La på en nypa flingsalt

Sänkte värmen något.

Skopade över ca 2 dl buljong åt gången, under omrörning, och lät vätskan koka in och upprepade tills riset var lagom kokt enligt mig. Inte så mjukt som när ris serveras till mat utan med liiiiite tuggmotstånd.

Jag fick ca 2 dl buljong över.

Drog pannan från spisen och la i ca 25 g smör. Rörde om och hällde i 1 dl riven parmesan. Rörde om och smakade av och drog lite med pepparkvarnen.

Kom ihåg persiljan på balkonen och klippte ner en knippe.

Serverade på en liten bit stekfläsk till men det funkar bra att äta bara som det är!

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s