Glasnudelsallad

Fick begär efter glasnudlar igår och eftersom jag kör en ”rensa kyl/frys” vecka passade det bra som middag.

I kylen låg lite laxspill efter gårdagens laxmiddag. Skar köttet i små tärningar och fräste lite snabbt och la dom på hushållspapper för att rinna av.

Hällde en glasburk handskalade räkor i durkslaget och kokade upp vatten i vattenkokaren.

Hällde det kokande vattnet i en kastrull med ½ tsk salt. la i ett pkt glasnudlar och la på locket. Ställde timern på 3 minuter.

Under ttiden så gjorde jag dressing av 1 rivet vitlök (en solo), en bit ingefära, en tsk sesamolja, två msk ljus soja, en hackad liten piprpiri, en gnutta honung och en pressad citron. Mängderna är svåra att ange, man får smaka av så det är en blandning av starkt och fräscht.

Skivade det vita på en purjo tunt och gjorde likadant med två röda paprikor.

Hällde nudlarna i durkslag och särade på dem medan jag spolade kallt vatten över. Klippte några gånger i nudelhögen – det går lättare att blanda allt då. Hällde på lite smakfri olja och röde om igen.

Blandade nudlar, purjo, paprika och dressing i en stor skål medan laxkuberna serverades vid sidan om. Lite koriander på toppen och den goda middagen var ett faktum 🙂

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s