Laxfärsbiffar med gräddfilssås och pressgurka

20120908-173322.jpg

20120908-173331.jpg

20120908-173337.jpg

20120908-173344.jpg

20120908-173352.jpg
Gör pressgurkan först:
Skiva drygt en halv gurka med osthyvel. Lägg i skål.
Blanda i en annan bytta: 1dl vatten, 1.5 msk 12% ättika, 2 msk strösocker, en nypa salt, några drag med vitpepparkvarnen. Rör om så sockret löser sig.
Klipp persilja och blanda i.
Häll vätska över gurkan och rör om. Fyll en plastpåse med vatten, knyt igen och ha som tyngd på gurkan. Låt stå en timme

Laxfärsbiffarna:
1kg laxfilé
2 äggulor
Ca 1 dl grädde
3 tsk flingsalt
Saften från en lime
Färskmalen vitpeppar

Kör allt i matberedaren till en smet.

Gör den kalla såsen genom att blanda:
3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
En halv kruka gräslök (klippt)
En nypa salt
Vitpeppar

Forma smeten med blöta händer och stek små biffar i stekpannan. Jag brukar bryna alla snabbt, lägga på ett fat, och sedan ställa in dom i ugnen i 150• i ca fem minuter så dom blir klara inuti.
Servera med gurkan såsen och kokt potatis.

Annonser

4 reaktioner på ”Laxfärsbiffar med gräddfilssås och pressgurka

  1. Ping: Nu tog orken slut! | Absolut ointressant…

  2. Ping: Laxfärsbiffar i bröd « Maten och jag

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s