Öring i currypasta

Röd currypasta – livräddaren

Öringen som jag hittade i frysen igår (exet och sonen fiskar men äter inte fisk) fick bli kvällens snabbmiddag

Filéa öringen (lax går nog bra eller vilken fast fisk som helst) i skinn och benfria bitar ca 3×5 cm.

Koka upp en burk kokosmjölk, 1 dl grädde (eller crème fraiche) + önskad mängd currypasta. Jag hade ca 3 msk. Använder man tex Sankta Marias kan man ta en hel burk för det är knappt någon smak i den. Bäst är den typen som är på bild ovan. Gillar man inte så stark mat så testa gul currypasta som är rundare i smaken. Häll i 1 msk fisksås och en nypa salt.

Lägg i fiskbitarna. Koka upp och dra från plattan. Låt stå fem minuter ca.

Klart!

Jag åt det med den syrliga groddsalladen och det var riktigt gott.

Annonser

2 reaktioner på ”Öring i currypasta

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s