Vegetarisk höstgryta

20121013-155257.jpg
4 små portioner eller 3 rejäla

1 liten butternutsquash
3 stora morötter
3 stora palsternackor
1 purjolök
1 kinesisk vitlök
4 dl buljong

Skär moroten och palsternackorna i tärningsstora bitar. Fräs i lite smör tills dom fått lite färg. Lägg över i en gryta och häll på hälften av buljongen. Strimla vitlöken och lägg i den. Salta och peppra och koka upp. Lägg på lock. Låt koka fem min
Skär pumpan i likadana bitar och fräs i olivolja. Lägg ner bitarna i grytan med rotfrukterna. Häll på buljong så att det knappt täcker. lägg på locket. Låt koka ca 10 min
Skiva purjon i centimetertjocka bitar och fräs i lite olja. Lägg ner i grytan och koka ihop under lock med resten i några minuter tills alla bitar är mjuka.

Blanda 1% kesella med önskade örter och lite finhackad chili av önskad styrka + en skvätt olivolja och flingsalt till en röra.

Servera grytan med röran.

20121013-160102.jpg

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s