Musslor med fyllda skal

20121014-180440.jpg

20121014-180455.jpg
Gör först såsen som ska ligga i musselskalen

1 stor plommontomat
1rödlök (liten)
1 liten röd paprika
1klyfta riven vitlök
5 urkärnade kalamataoliver
1 msk kapris
1/2 dl olivolja
1.5 msk mangovinäger
1 hackad chilifrukt – ej för stark
Flingsalt
Peppar
Ev lite honung
Persilja (storbladig)

Skålla tomaten och ta bort skalet
Lägg i mixer med olivoljan, vinägern och en rejäl nypa flingsalt. Mixa slät

Skär det andra i små små bitar och lägg i en skål. Häll över det mixade, rör om och smaka av med salt, peppar och lite honung. Det ska vara aningen syrligt.

Ställ undan.
Skrubba musslorna och släng musslor med trasigt skal eller såna som inte sluter sig när man knackar på dem.
Fräs lite silverlök med 1 klyfta riven vitlök. Häll i ca 4 dl vätska – jag använde rosévin och vatten. Öl funkar bra eller bara vatten.
Koka upp och lägg i musslorna.
Lägg på lock och koka tre minuter. Ta upp alla som öppnat sig. Ge dom stängda två minuter till.
Det går visst att äta musslor vars skal inte öppnat sig efter kokning, det viktiga är att lukta och titta på musslan i skalet. Har den fin färg och luktar gott så är den helt ätbar.
Ta bort den tomma skalhalvan och lägg musslorna på ett fat. Lägg i en tsk sås i varje skal.
Ät med lite gott bröd till

20121014-181218.jpg

Annonser

3 reaktioner på ”Musslor med fyllda skal

  1. Ping: Nu väntar jag på att dottern ska komma hem… | Absolut ointressant…

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s