Musslor med stark sås

20121014-181921.jpg

20121014-181945.jpg

Skrubba musslorna och släng musslor med trasigt skal eller såna som inte sluter sig när man knackar på dem.
Fräs lite silverlök med 1 klyfta riven vitlök. Häll i ca 4 dl vätska – jag använde rosévin och vatten. Öl funkar bra eller bara vatten.
Koka upp och lägg i musslorna.
Lägg på lock och koka tre minuter. Ta upp alla som öppnat sig. Ge dom stängda två minuter till.
Det går visst att äta musslor vars skal inte öppnat sig efter kokning, det viktiga är att lukta och titta på musslan i skalet. Har den fin färg och luktar gott så är den helt ätbar.

Ta undan 1 dl av buljongen som musslorna kokat i och koka ihop till halva mängden. Låt svalna.

Gör såsen:

Hacka en stor tomat i fina små bitar men ta bort kärnhuset först. Lägg i en skål.

Klipp ner 1 dl färsk koriander och 1 dl storbladig persilja.

Pressa ner 2 msk färsk lime

Finhacka ca 1 msk chili av önskad styrka

Droppa ner några droppar sesamolja och den avsvalnade reducerade buljongen. Smaka av och salta.
Fyll musselskalen med såsen

Annonser

2 reaktioner på ”Musslor med stark sås

  1. Åh, vad det ser gott ut! Men musslor, jag har faktiskt aldrig ätit det, och vet inte om jag kommer göra det heller. Men det ser verkligen gott ut, och så fint du lägger upp maten 🙂

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s