Kåldolmar i Slow cookern

20121129-184540.jpg

20121129-184545.jpg

20121129-184553.jpg

20121129-184600.jpg

20121129-184606.jpg

20121129-184612.jpg

20121129-184619.jpg
Inspirerad av fastpaleo.com http://fastpaleo.com/crock-pot-cabbage-rolls/gör jag dolmar fast mer i min kryddsmak

400g blandfärs
1/2 blomkålshuvud
1 lök
En knippe persilja
3 klyftor vitlök
Chiliflakes
Ägg
Salt
Vin eller buljong

Mixa blomkål, lök, vitlök och persilja till smulor. Blanda med färs, ägg och kryddor. Slå i vin eller buljong så att det blir en smet som inte är för hård

Skär loss 12 blad från ett savoykålshuvud. Koka i 2 min. Skölj bladen i kallt vatten.

Montering:
Skär bort halvs den hårda nerven på kollades så att den blir tunnare. Lägg en liten näve färs på den bredaste biten. Vik in kanterna och rulla ihop.
Lägg i grytan.

Blanda en burk Mutti krossade tomater (dom är i särklass godast) med 1 dl rött vin och 1/2 dl balsamvinäger. Riv ner två klyftor vitlök och salta.
Slå såsen över dolmarna och kör på låg effekt i ca 8 tim

Annonser

6 reaktioner på ”Kåldolmar i Slow cookern

  1. Ping: Nu får jag sitta va? | Absolut ointressant…

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s