Mandelsmör… igen

Det som inte får plats i burken skedar jag i mig och tänker att det smakar som finska pinnar!

Det är smaksättningen av flingsalt och agavesirap som ger den gudomliga smaken. Och det är så enkelt att göra att det borde vara förbjudet att köpa färdigt.

Rosta 200 g mandel i ugnen i ca 30 min i 150 grader. Mixa (i matbererade) med 1-2 msk kallpressad kokosolja (gärna den med smak), stanna maskinen och skrapa ner från kanterna. Kör till en jämn massa och lägg i en rejöl nypa flingsalt och ca en halv tsk agavesirap. Rör om. Skeda i burk och förvara svalt.

 

Annonser

5 reaktioner på ”Mandelsmör… igen

  1. Det här hade varit mycket enklare, än att försöka hitta det i butiken. Jag har fnattat gång upp och gång ner för att hitta det till dottern.
    Vad använder du det till?

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s