Auberginegratäng med kycklingfärs

20121211-170020.jpg
Ska man äta aubergine så får man inte vara rädd för olivolja. Så är det bara. Då kan man istället äta något annat!

Skiva två mellanstora auberginer i centimetertjocka skivor på längden. Salta på båda sidorna och lägg åt sidan. Helst under lite press.
Fräs under tiden rödlök och vitlök i lite olja. Lägg i 400g kycklingfärs. Fräs. Häll i två förpackningar Mutti passerade tomater. Rör om och krydda med spiskummin, torkad koriander, flingsalt. Idag hade jag en burk med stark aijvar i eftersom det bara var 1 dl kvar. Annars funkar lite sambal.
Låt puttra på låg värme medan auberginen förbereds vidare.

Skölj saltet av auberginen och torka skivorna. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pensla det med olivolja. Lägg i skivorna och häll/pensla olja på varenda yta. Kör in i 225• tills ytan fått färg. Ta ut plåten, vänd och kör några minuter till.
Låt ugnen stå på.

Placera auberginen i en ugnsforn och lägg basilikablad på. Skeda över såsen och lägg på skivad mozzarella.

Ställ in i ugnen i 15 min

20121211-171001.jpg

20121211-171015.jpg
Servera med en god sallad dressad med balsamico/olivolja och flingsalt

Annonser

10 reaktioner på ”Auberginegratäng med kycklingfärs

  1. Ping: Självklarheter | Irrhönekackel

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s