Julig kladdkaka

Ingen bild för den hann hamna i magen!

Till en stor springform

225 g smält smör
4 dl socker
1.5 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
3 st ägg
3 dl mjöl
1 halv påse pepparkakskryddor
1krm salt
ströbröd

Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner sockret. Rör om med slev. Knäck ner ett ägg i taget och rör om. Häll i resten av ingredienserna.

Grädda i bröad form längst ner i ugnen i ca 12-17 minuter i 175 ° – kolla noga – kakan ska vara gräddad men absolut inte torr inuti.

Ställ för att kallna.
Gör under tiden en glasyr av 150g mörk choklad, 0.5 dl grädde samt 1 msk smör som smältes tillsammans i kastrull. Rör noga så att chokladen inte bränns vid.

Häll glasyren över den avsvalnade kakan, strö lite flingsalt över och låt kallna.

Ät som den är eller med lite vispad grädde till

Annonser

2 reaktioner på ”Julig kladdkaka

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s