Kall habanerosås

20121229-111111.jpg
1 äggula
1 dl solrosolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
Salt
1 dl lätt crème fraîche
Habanero
Koriander – färsk

Gör en majonnäs. Dvs vispa gulan med senap och vinäger. Tillsätt oljan droppvis och vispa hela tiden. Salta

(Köpesmajonnäs funkar inte alls. Den har en bismak som hemmagjord majjo inte har)

Blanda majonnäsen med crème fraîche, finhackad habanero och gärna en kruka klippt koriander.
Smaka av – habanero har en stark och fruktig smak. Börja med en tredjedels frukt och smaka av efter en stund.
Salta om det känns osalt.

Servera som kall dippsås till tex ugnsstekt sötpotatis/palsternacka eller pumpa eller varför inte som hamburgerdressing?

På tal om habanero så är det dax att sätta frön i jorden om ca två veckor såvida du vill ha egna frukter. Dom tar lång tid på sig att bli klara!

http://jalapeno.nu/

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s