Kom hem från jobbet och kollade vad som fanns hemma. Körsbärstomater på kvist som var lika skrynkliga som min nuna, ett halvt rödkålshuvud, en skalad sötpotatis och två oskalade… Ni fattar läget?
Fick en idé och tog fram slow cookern.
Slängde i sötpotatis, tomaterna, rödlök, rödkål, vitlök, ett paket kokta kidneybönor, en näve svarta oliver (inser nu i efterhand att jag borde kärnat ur dom), en buljongtärning , hackad habanero och 2 dl rött vin.
Lät det koka på låg värme i knappa fem timmar.
Fem matlådor blev det och riktigt gott
Annonser
Jag tänker på vilka recept Cajsa Warg skulle ha kommit med om hon haft en slow cooker. 🙂
Det låter jättegott och jag är djupt imponerad över de idéer du får.
Och nu sitter jag och är överbefälhavare över stackars Micke som ska rådda för oxfilén i morgon – på mitt sätt!