Torskrygg med skirat smör

20130106-180710.jpg
Börja med att skira smör. Dvs smält smöret i en kastrull och dra sedan kastrullen åt sidan och låt mjölkproteinet sjunka till botten.

Lägg fisken (jag använde Findus frysta i tre pack) i en ugnsform och häll lite olivolja på. Salta med flingsalt. Sätt en termometer i en av bitarna.
Ställ in i ugnen som bör vara 150•

Koka under tiden potatis.
Ta ut fisken när tempen visar 50•, absolut inte mer än så! Hellre mellan 47 och 50•

Häll av det klarnade fettet i en skål och klipp ner lite färska örter. Jag hade gräslök och koriander hemma. Salta lätt.

Servera med tex kokta gröna bönor och lite färskmalen peppar.

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s