Makirullar utan ris

image

Fixade makirullar till lunch – risfria!
Mixade ett blomkålshuvud i matberedaren tills kålen hade samma storlek som ris.

La kålen i en gryta med en halv kopp vatten och 1msk kokosfett. Rörde om då och då tills kålen mjuknat. Hällde den i durkslag och pressade ur överflödig vätska.
La tillbaka i grytan och hällde i 1dl sushivinäger.

Sen är det bara att rulla. Rullarna blir lösare än vanliga rullar med ris och äts bäst med fingrarna!

Jag gjorde majonnäs som jag smaksatte med koreanskt chilipulver som jag använde i rullarna. Gott.

Fyllning denna gång var inget rått utan konserverad tonfisk, räkor, omelett och ansjovis.
Annorlunda 🙂

Annonser

2 reaktioner på ”Makirullar utan ris

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s