Att älska aubergine

image

image

image

image

image

image

image

imageLördag… ett glas gott rött vin och auberginegratäng – kan livet bli bättre?

tomatsås:

Fräs en fickhackad rödlök med en finhackad vitlök (solo) i olivolja. Häll på två burkar av Muttis krossade tomater. Dra några varv med pepparkvarnen, häll på en skvätt balsamvinäger och en tsk salt. sätt på locket och låt puttra en kvart.

Skiva tre små eller två stora auberginer. Salta och lägg i durkslag med en tyngd över medan tomatsåsen kokar.

Skölj av efter en 15-30 minuter. Torka. Fräs skivorna i olja i en teflonpanna tills dom är mjuka.

Varva i en form tomatsås, ett lager färskriven parmesan, aubergine och färska basilikablad till ingredienserna är slut. Avsluta med tomatsås och parmesan.

Sätt in i ugnen i 200 grader i 20-20 minuter.’

Ät och njut!

Annonser

3 reaktioner på ”Att älska aubergine

  1. Ping: jag har överätit auberginegratäng | Absolut ointressant…

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s