Chokladkakor av svarta bönor!

20130220-175748.jpgLäste i morse på Kung Markattas facebook sida och tänkte att det där kan ju inte bli gott… Fel, fel, fel… jag hade kunnat äta smeten med sked. Passade på att göra dubbla satser.

Nu kan jag inte ens äta kakorna då jag är allergisk mot nöttter men smeten smakade gudomligt innan nötterna blandades i och dotter har avsmakat det färdiga resultatet .)

Kopierar direkt från sidan

Ca 10 st

Ingredienser:

1 burk (400 g) avrunna och avsköljda Kung Markatta Svarta bönor
2 msk Kung Markatta kokosolja
0,75 dl Kung Markatta kakao Fairtrade
¼ tsk flingsalt + mer att strö över
En liten nypa cayennepeppar
0,75 dl Kung Markatta lönnsirap
2 ekologiska ägg
1 tsk äkta vaniljpulver
0,75 dl hackad mörk choklad (70% eller högre)
0,75 dl hackade valnötter från Kung Markatta

Gör så här:
Värm ugnen till 180°. Täck en plåt med bakplåtspapper. Mixa bönor, kokosolja, salt och cayennepeppar i en matberedare, blanda i lönnsirap, vaniljpulver och ägg och mixa ytterligare. Rör sedan ner den hackade chokladen och nötterna med en slev. Klicka ut smeten på plåten och platta till dem, toppa varje kaka med en nypa flingsalt. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter, till kanterna fått färg. Låt dem svalna innan du äter dem. Förvaras i kylen.

Inskickat av Johanna Båth i Örebro

https://www.facebook.com/kungmarkatta

 

Annonser

3 reaktioner på ”Chokladkakor av svarta bönor!

  1. Du provade alltså inte baka ut dem utan nötter? Skulle va urkul att bjuda dem på jobbet och sen dela ut receptet =D Hur är det med kokkosoljan, vilken använder du?

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s