Färs och potatispaj

image

Som ung, boendes i England, så åts det en del sheperds pie eller cottage pie. Fårahedespajen när det var lammfärs i och stugpajen när nötfärs var basen.

Idag hade jag blandfärs hemma och en halv burk av sonens tomat och koriandersalsa från fredagen och mutti krossade tomater som blev basen – kan det heta Sköndalspaj då? 😉

Basen är iallafall vilken färssås man önskar. Även sojafärs funkar!

Potatismoset vispas med elvisp (smör och mjölk i plus ett stort ägg), till något lösare konsistens än vanligt mos – mer som puré. Ytan på moset ruggas upp med gaffel innan pajen går i ugnen, under grillen (brandvarnaren larmade…), så att det blir fina bruna toppar.

Det behövs inget recept. Ta vad som finns hemma. När är potatismos inte gott?

 

Annonser

6 reaktioner på ”Färs och potatispaj

  1. Jag åt cottage pie och drack en London Pride till när vi var på pub i London. Åh, så himla gott det var. Och stämningen på topp – det visades fotboll på storskärm och jag tittade på folk medan de tittade på fotboll.

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s