Köttfärssoppa

image

image

Jag skulle göra Annikas smala gulash och vad hände? Jo, jag kollade skafferiet och konstaterade att jag inte hade någon tomaturé hemma… och inget paprikapulver men jag hade anchochili. Alltid något.

Potatisen skalades och kokades i tärningar i en egen gryta allt medan jag fixade kättfärsbasen… Lök frästes i en gryta med köttfärs och pressad vitlök. En burk Mutti tomater åkte ner och salt och sambal plus anchochili och torkad oregano. Allt fick koka ihop med några nypor salt i ca en kvart innan den färdigkokta potatisen hälldes ner i grytan tillsammans med en rejäl matsked misopasta. Hellre miso än buljongtärning med smakförstärkare…

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s