Savoykåldolmar med kycklingfärs

image

Rensar kyl och frys hemma och palsternackspurén från måndagen blev fyllning tillsammans med kycklingfärs, sriracha, sellerisalt i gårdagens dolmar. Det borde gå lika bra att använda ”gammalt” potatismos eller riven kokt potatis.

8 st savoykålsblad kokades lite mjukare i ca 10 minuter. Nedre delen av bladnerven skars bort och kyckling/palsternackssmeten lades på. La åtta dolmar i en smord ugnsform.

Hällde på 1.5 dl vatten. In i ugnen, lite olivolja på och sedan körde jag i 225° i 15 minuter under folie innan jag tog av folien och lät dolmarna få lite färg

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s