Kycklingbuljong

image

Resterna (ben, skrov, det som klibbat fast i långplåten) från den stora ugnsstekta ekologiska kycklingen puttrar i vin tillsammans med persiljerot, morot, lök, lagerblad och vitlök i en gryta.
Kycklingbenen fick ett lätt slag med hammaren innan för att märgen skulle komma fram.
Imorgon blir det köttfärslimpa och där ska buljongen användas.

Annonser

2 reaktioner på ”Kycklingbuljong

  1. Du inspirerar. Jag gillar återanvändning! Måste nog köpa räkor så att jag får material till egen fond. Har ett kanonbra recept på fisksoppa med hemgjord fond.

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s